>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Aflossing

  Aflossing maakt een belangrijk deel uit van de kosten, op het moment dat u een lening afsluit. Stel dat u €10.000 leent, waar u 5% rente over betaald. De lening heeft een looptijd van 5 jaar en u gaat lineair aflossen. Dat betekent dat u ieder jaar €2.000 af dient te lossen, wat neerkomt op ongeveer €167,- per maand. Op het moment dat u de rente berekent die u maandelijks gaat betalen dient u dit bedrag daar bij op te tellen, om tot de totale maandlasten te komen. De aflossing komt steeds terug, om ervoor te zorgen dat u aan het eind van de looptijd geen schuld mee over hebt.

  Aflossing plannen

  Het is verstandig om de aflossing vooraf in te plannen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u niet voor verrassingen komt te staan. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u lineair af gaat lossen en dat de schuld na 5 jaar op €0 uit zal komen. Sluit u een doorlopend krediet af? Dan mag u de aflossingen die u doet gewoon opnieuw opnemen, of mag u vervroegd boetevrij aflossen. Houd er rekening mee dat er sprake kan zijn van een afbouw van de kredietlimiet.

  Begrippenlijst > Aflossing

  Geef uw mening >>

  Nog geen waarderingen