>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Alimentatieverplichtingen

  Heeft u alimentatieverplichtingen, of bent u benieuwd naar wat dat inhoudt? Op het moment dat u gaat scheiden van uw partner kan het zijn dat het inkomen voor hem of haar (deels) weg zal vallen. Was u de kostwinnaar en zorgde u er daarmee voor dat u beiden de dingen kon doen die u wilde? Dan is de kans groot dat er alimentatieverplichtingen ontstaan, op het moment dat u en uw partner uit elkaar gaan. Daarnaast kan het zijn dat u alimentatieverplichtingen heeft naar uw kinderen, zodat zij op kunnen groeien in de financiële omgeving zoals ze dat gewend zijn.

  Wat zijn alimentatieverplichtingen?

  De alimentatieverplichtingen zijn onder andere van belang op het moment dat u uw maximale lening wilt berekenen. U dient uit te gaan van het inkomen dat u vrij te besteden heeft. Ga daarom uit van uw salaris, min de vaste lasten, andere leningen en eventuele alimentatieverplichtingen. Dit zijn kosten die iedere maand terug zullen komen, waardoor er geen sprake is van een deel vrij besteedbaar inkomen.

  Begrippenlijst > Alimentatieverplichtingen

  Geef uw mening >>

  Nog geen waarderingen