>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Bureau Kredietregistratie

  Het Bureau Kredietregistratie houdt alle leningen en kredieten van Nederlanders bij, om er op die manier voor te zorgen dat u niet zomaar een extra lening af kunt sluiten. De Nederlandse banken en kredietverstrekkers hebben toegang tot de database van het BKR, waardoor men het bijvoorbeeld kan zien wanneer u al diverse leningen hebt lopen. Het Bureau Kredietregistratie zorgt er op die manier voor dat de banken en kredietverstrekkers hun risico op een goede manier in kunnen schatten. Daarnaast profiteert u als consument van een bescherming tegen leningen die u waarschijnlijk niet kunt betalen.

  A-codering BKR

  Een registratie bij het BKR brengt doorgaans geen problemen mee, los van het feit dat u geen leningen boven uw financiële mogelijkheden af kunt sluiten. Op het moment dat u een betalingsachterstand van 3 maanden of meer oploopt kunnen er wel problemen ontstaan. U ontvangt dat een A-codering, die kan variëren van A1 – A4. Met een dergelijke codering heeft u niet zomaar de mogelijkheid om een nieuwe lening aan te gaan.

  Begrippenlijst > Bureau Kredietregistratie

  Geef uw mening >>

  Nog geen waarderingen