>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Huurkoop

  U kunt er op basis van huurkoop voor zorgen dat u bijvoorbeeld een nieuwe auto aan kunt schaffen, zonder dat u het volledige bedrag daarvoor vooraf beschikbaar dient te hebben. Het is wat dat betreft goed mogelijk om een auto aan te kopen en er direct in weg te rijden, zonder dat u vooraf bent gaan sparen. U huurt de auto als het ware, tot het moment waarop u de lening volledig heeft afgelost. Het is een vorm van lenen die we niet veel meer zien.

  Huurkoop en financiële problemen

  Het nadeel van huurkoop heeft te maken met de gevolgen indien u te maken krijgt met financiële problemen. Tot op het moment dat u 75% van de aflossing van de lening heeft voldaan heeft men de mogelijkheid om u het goed te ontnemen, op het moment dat u niet meer aan uw verplichtingen kunt voldoen. De aankoop vormt als het ware een onderpand voor de huurkoop, waardoor u er niet zeker van bent dat u daar de beschikking over kunt houden.

  Begrippenlijst > Huurkoop

  Geef uw mening >>

  Nog geen waarderingen