>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Medeaansprakelijkheid

  Gaat u een lening aan en tekenen uw ouders daarbij bijvoorbeeld mee? Dan is er in de meeste gevallen sprake van medeaansprakelijkheid. Dit zorgt ervoor dat de bank de mogelijkheid heeft om de bedragen op meerdere personen te verhalen, op het moment dat de kredietnemer er zelf niet in slaagt om aan zijn of haar financiële verplichtingen te voldoen. U kunt de bank een vorm van zekerheid bieden door anderen mee te laten tekenen, al dienen zij zich bewust te zijn van hun medeaansprakelijkheid.

  Ouders tekenen mee

  Op het moment dat ouders mee tekenen zorgt dit er voor de bank voor dat men meer zekerheid krijgt over het feit dat het geleende bedrag uiteindelijk netjes terugbetaald zal worden. Het is aan de andere kant echter van belang om er rekening mee te houden dat deze aansprakelijkheid een risico met zich meebrengt voor de persoon die mee tekent. Op het moment dat de kredietnemer niet meer aan de verplichtingen kan voldoen gaat de bank namelijk op zoek naar anderen die medeaansprakelijk zijn. Vervolgens dienen zij dan voor de kosten op te draaien.

  Begrippenlijst > Medeaansprakelijkheid

  Geef uw mening >>

  Nog geen waarderingen