>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Auto op afbetaling kopen

  Denk u er over na om een auto op afbetaling te kopen? Wij vertellen u graag iets meer over de mogelijkheden, naast wat tips waar u rekening mee dient te houden. Ga er bijvoorbeeld niet vanuit dat de autodealer u de meest voordelige optie voor zal leggen. In plaats daarvan is de kans groot dat u beter af bent op het moment dat u een losstaande lening afsluit. Ga voor een auto op afbetaling, op basis van een persoonlijke lening of een speciale autofinanciering.

  Lening bij de dealer

  Staat u bij de dealer en geeft u aan dat u het geld niet direct beschikbaar heeft om de auto af te rekenen? Dan is de kans  groot dat men u een aanbod zal doen met betrekking tot de financiering. Houd er echter rekening mee dat de autodealer daar zelf ook wat aan wil kunnen verdienen, naast de kredietverstrekker. De dealer is niet meer dan een tussenpersoon. Het is verstandiger om de lening voor uw auto direct bij een kredietverstrekker af te sluiten. U kiest dan ook voor een auto op afbetaling, al zullen de kosten simpelweg wat lager liggen.

  Wat kost een auto op afbetaling?

  Een auto op afbetaling kost u een vast bedrag in de maand, indien u voor een persoonlijke lening kiest. Stelt dat u €12.000 leent voor de aankoop van uw auto. U betaalt 7% rente per jaar en u kiest een looptijd van 5 jaar. Indien u de aflossingen lineair wenst te doen kost de auto u de eerste maand €200 aan aflossing en daarnaast €70 aan rente. Dat betekent dat u een maandlast heeft van €270. De maandlasten gaan vanaf dat moment dalen, aangezien u steeds meer aflossingen doet. Na 2 jaar bedraagt de maandlast bijvoorbeeld €256, op basis van €200 aflossing en €56 rente.

  Waar moet ik rekening mee houden?

  Houd er in ieder geval rekening mee dat de looptijd van de autolening niet langer is dan de verwachte gebruiksduur van uw auto. U voorkomt op die manier dat u nog dient te betalen voor de auto op afbetaling, terwijl u er al geen gebruik meer van maakt. Zorg er bij voorkeur ook voor dat u de mogelijkheid heeft om een vervroegde aflossing te doen. Heeft u een financiële meevaller of krijgt u een erfenis? Dan kunt u de auto in een keer afbetalen, zodat u geen last meer heeft van de renteverplichtingen.

  Spaargeld of auto op afbetaling?

  Ga tenslotte na hoeveel spaargeld u in uw aankoop wilt steken en hoeveel u aan de andere kant op afbetaling wilt betalen. Maak gebruik van de autolening simulatie, om na te gaan wat het verschil in maandlasten zal bedragen. Op die manier kunt u een keuze maken tussen het spaargeld dat u heeft staan, of iets meer auto op afbetaling om aankomend jaar ook nog lekker op vakantie te kunnen.

  Nog geen reacties

  Beoordeel dit artikel >>

  Nog geen waarderingen

  0 reacties, reageer daarom als eerst!

  Toch onderaan reageren?

  Plaats een reactie

  Reageer op bovenstaande reactie

  Waarschuwing .

  U wilt reageren?

  Dat is fantastisch! Houd er a.u.b. wel rekening mee dat wij reacties eerst moeten goedkeuren voordat deze op de website verschijnen. Reageer daarom a.u.b. inhoudelijk, zonder links en spammy trefwoorden. Laat uw reactie een toegevoegde waarde hebben!

  Bedankt voor het langskomen!