>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Debit card of credit card?

  Denkt u er over na om een debit card aan te schaffen, bijvoorbeeld omdat u wereldwijd gebruik wilt kunnen maken van het gebruiksgemak? Houd er rekening mee dat u niet op krediet kunt kopen, maar dat er aan de andere kant sprake is van een aantal aantrekkelijke voordelen.

  Wat is een debitcard?

  Een debit card is eigenlijk vergelijkbaar met de bankpas zoals we die allemaal tot onze beschikking hebben. Het is van belang om vooraf een bepaald bedrag op een rekening of op de kaart te storten, zodat er sprake is van debet. U kunt dat bedrag gebruiken om aankopen te doen, door gebruik te maken van de kaart. U maakt gebruik van de techniek en het netwerk van de credit card, terwijl u aan de andere kant niet het risico loopt schulden op te bouwen.

  Wat kost een debit card?

  De kosten van een debit card hangen onder andere sterk af van de jaarlijkse bijdrage die u betaalt. Het is verstandig om de verschillende aanbieders van deze kaarten met elkaar te vergelijken, zodat u op basis van de kosten een afweging kunt maken. Kijk daarnaast goed naar de betalingsmodelijkheden die u ermee heeft, aangezien dit bepaalt of de kosten van de debit card het waard zijn. Gaat het om een internationale aanbieder? Kijk dan ook goed naar de eventuele wisselkoers opslag die men rekent, waardoor de kosten van de debit card op kunnen lopen.

  Geen BKR toetsing

  Het voordeel van een debit card is dat men geen BKR toetsing uit zal voeren op het moment dat u een aanvraag doet. Dit werkt anders dan bij een credit card, aangezien men dan na wenst te gaan of u daadwerkelijk in aanmerking kunt komen voor het mogelijke krediet. Heeft u dus al een lening lopen, of heeft u bijvoorbeeld ook een creditcard? Dan is het wellicht verstandig om een debit card aan te vragen. Men komt er dan niet achter dat u al een ander krediet heeft lopen of u wellicht zelfs een achterstand heeft opgelopen.

  Overal ter wereld gebruiken

  Het grootste voordeel van de debit card is dat u er overal ter wereld mee kunt betalen, mits er voldoende geld op de rekening of op de kaart staat. U maakt gebruik van het netwerk van de aanbieder, waardoor de kans groot is dat er over heel de wereld miljoenen plaatsen beschikbaar zijn waar u terecht kunt. Gaat u in het buitenland op vakantie en wilt u het diner afrekenen? Dan is de debit card een uitstekende keuze. Bovendien hoeft u niet bang te zijn voor diefstal van grote sommen geld, aangezien men niet meer uit kan geven dan wat er op de kaart of de rekening staat.

  Nog geen reacties

  Beoordeel dit artikel >>

  Nog geen waarderingen

  0 reacties, reageer daarom als eerst!

  Toch onderaan reageren?

  Plaats een reactie

  Reageer op bovenstaande reactie

  Waarschuwing .

  U wilt reageren?

  Dat is fantastisch! Houd er a.u.b. wel rekening mee dat wij reacties eerst moeten goedkeuren voordat deze op de website verschijnen. Reageer daarom a.u.b. inhoudelijk, zonder links en spammy trefwoorden. Laat uw reactie een toegevoegde waarde hebben!

  Bedankt voor het langskomen!