>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Hoe vind ik de goedkoopste lening?

  Om de goedkoopste lening te vinden is het belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Het is namelijk niet moeilijk om een goedkope lening te vinden, maar vaak zal er nog een goedkopere lening beschikbaar zijn met een lagere rente. Iedereen is natuurlijk op zoek naar de laagste rente, maar er zijn meer zaken om rekening mee te houden om de goedkoopste lening te kunnen vinden.

  Situatie bij de goedkoopste lening

  Het is allereerst van belangrijk om te kijken naar de persoonlijke situatie. Dit kan vaak een behoorlijk verschil uitmaken. De kosten van een persoonlijke lening en een doorlopend krediet lopen behoorlijk uiteen in de verschillende mogelijke situaties waardoor het belangrijk is voor de beste optie te kiezen. Er is geen goedkoopste lening voor iedereen. Door goed te kijken naar de benodigdheden en de voorwaarden van de lening kan iedereen een eigen goedkoopste lening vinden, die voor iedereen ook weer anders kan zijn.

  Over het algemeen zal de goedkoopste lening voor iemand die eenmalig een grote uitgave wil doen een persoonlijke lening zijn. Hierbij wordt van tevoren meteen duidelijk wat de kosten voor de lening zullen zijn, hoe lang deze zal lopen en wat de maandlasten zullen zijn. Dit verandert niet meer gedurende de looptijd waardoor de goedkoopste persoonlijke lening ook altijd de goedkoopste lening blijft.

  Wanneer het nog onduidelijk is hoeveel geld er precies nodig zal zijn de komende tijd is het vaak verstandiger om een doorlopend krediet af te sluiten. Bij een doorlopend krediet hoeft er alleen rente betaald te worden over het bedrag dat ook daadwerkelijk is opgenomen. Het zou namelijk zonde zijn wanneer er een persoonlijke lening wordt afgesloten voor 20.000 euro terwijl er uiteindelijk maar 15.000 euro nodig is. Een doorlopend krediet zou in dit geval de goedkoopste lening zijn aangezien er alleen rente over de 15.000 euro betaald hoeft te worden. Als het bedrag van een persoonlijke lening te laag blijkt, zal de doorlopende lening ook goedkoper zijn aangezien het dan niet nodig is om een tweede, vaak dure, lening naast de originele af te sluiten.

  Aan de hand van deze voorbeelden valt te zien dat de goedkoopste lening voor iedereen anders zal zijn en sterk afhankelijk is van de situatie waarin iemand zich bevindt en waar het geld voor nodig is. Met een persoonlijke lening valt het best een auto of televisie te kopen, waarvan de kosten van tevoren al bekend zijn. Voor het verbouwen van een huis of de aanleg van een tuin is een doorlopend krediet vaak de goedkoopste lening.

  Wanneer iemand bijvoorbeeld een eigen huis bezit kan er gekozen worden voor een WOZ krediet. Dit is een doorlopend krediet dat nog goedkoper wordt vanwege het onderpand dat kan worden ingezet. Het eigen huis is dit onderpand en biedt extra zekerheid voor de kredietverstrekker. Hierdoor kan de kredietverstrekker een lagere rente aanbieden waardoor het de goedkoopste lening kan worden.

  Zorg er wel altijd voor dat een lening alleen wordt afgesloten als dit past binnen de maandlasten. Zelfs wanneer het de goedkoopste lening is moet hier rekening mee worden gehouden om niet met veel hogere kosten te eindigen wanneer een lening eventueel niet kan worden afbetaald.

  Nog geen reacties

  Beoordeel dit artikel >>

  Gemiddeld: 54321 10/10 (1 waardering)

  0 reacties, reageer daarom als eerst!

  Toch onderaan reageren?

  Plaats een reactie

  Reageer op bovenstaande reactie

  Waarschuwing .

  U wilt reageren?

  Dat is fantastisch! Houd er a.u.b. wel rekening mee dat wij reacties eerst moeten goedkeuren voordat deze op de website verschijnen. Reageer daarom a.u.b. inhoudelijk, zonder links en spammy trefwoorden. Laat uw reactie een toegevoegde waarde hebben!

  Bedankt voor het langskomen!