>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Hoe werkt een prepaid creditcard?

  Bent u van plan om een prepaid creditcard aan te schaffen, of bent u benieuwd hoe een dergelijk product werkt? Het is in principe een reguliere creditcard, wanneer we kijken naar de vorm en de uitstraling. Het grote verschil is echter dat het niet mogelijk is om er krediet mee op te nemen.

  Wat betekent prepaid?

  Prepaid staat voor ‘vooraf betaald’. U dient vooraf geld te plaatsen op een speciale rekening of op de kaart zelf. Vervolgens kunt u dat geld gebruiken om aankopen te doen. Het voordeel hiervan is dat u nooit meer uit kunt geven dan u tot uw beschikking heeft. Indien u gebruik maakt van een reguliere creditcard heeft u te maken met een bestedingslimiet, die wellicht hoger ligt dan het spaargeld dat u tot uw beschikking heeft. Met een prepaid creditcard ligt de bestedingslimiet precies op het bedrag dat u op de kaart of de rekening gestort heeft.

  Geen mogelijkheid tot schulden

  U heeft met een prepaid creditcard geen mogelijkheid om schulden te maken, waardoor de kaart net wat anders in elkaar zit dan de reguliere creditcards. Indien u gebruik maakt van een reguliere kaart kunt u aankopen doen tot aan de bestedingslimiet. Blijkt vervolgens dat u de kosten aan het eind van de maand niet zomaar kunt betalen? Dan opent men automatisch een krediet voor u, dat u met behulp van aflossingen terug dient te gaan betalen.

  Kosten per jaar

  Houd er rekening mee dat de prepaid creditcard over het algemeen niet gratis is. U betaalt een bepaald bedrag per jaar, om er over heel de wereld gebruik van te kunnen maken. Vergelijk de kosten die men u in rekening brengt en bepaal op die manier welke kaart er voor u interessant is. U hoeft in dit geval geen rekening te houden met rentepercentages, aangezien daar geen sprake van is. Zodra het vooraf geplaatste bedrag op is dient u een nieuwe storting te doen, aangezien u tot die tijd anders niets aan kunt kopen met uw prepaid creditcard.

  Gebruik van prepaid creditcards

  Het gebruik van een prepaid creditcard is aan de andere kant heel eenvoudig en gelijk aan dat van een regulier model. U kunt de prepaid creditcard gebruiken op het moment dat u op vakantie gaat, of wanneer u online aan aankoop wenst te doen. U kunt het creditcardnummer opgeven, net als de beveiligingscode. U doet de betaling net als met een reguliere creditcard, met als voordeel dat u er met een prepaid creditcard niet bang voor hoeft te zijn dat u schulden maakt.

  Nog geen reacties

  Beoordeel dit artikel >>

  Nog geen waarderingen

  0 reacties, reageer daarom als eerst!

  Toch onderaan reageren?

  Plaats een reactie

  Reageer op bovenstaande reactie

  Waarschuwing .

  U wilt reageren?

  Dat is fantastisch! Houd er a.u.b. wel rekening mee dat wij reacties eerst moeten goedkeuren voordat deze op de website verschijnen. Reageer daarom a.u.b. inhoudelijk, zonder links en spammy trefwoorden. Laat uw reactie een toegevoegde waarde hebben!

  Bedankt voor het langskomen!