>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Lening op afbetaling afsluiten

  Wilt u een lening op afbetaling afsluiten, of bent u benieuwd hoe dit u kan helpen bij het financieren van uw aankoop? U gaat als het ware achteraf sparen voor een aankoop, door wat rente te betalen over het bedrag dat u leent. Stel dat u bijvoorbeeld net niet voldoende geld heeft voor een nieuwe auto, of de keuken echt een keer aan vervanging toe is. Dan kunt u gebruik maken van een lening op afbetaling.

  Wat is een lening op afbetaling?

  De titel geeft het eigenlijk al mooi aan, aangezien u kiest voor een lening, op afbetaling. U leent vandaag €10.000, om een mooie nieuwe auto aan te kunnen schaffen. Vervolgens gaat u dit bedrag afbetalen, bijvoorbeeld door 5 jaar lang iedere maand €167 aan aflossing over te maken. Na het eerste jaar heeft u dan €2.000 terugbetaald en na 5 jaar heeft u de volledige auto voldaan. De auto is echter al meteen van u, waardoor u er met een lening op afbetaling voor zorgt dat u er direct in weg kunt rijden.

  Wat kan ik op afbetaling kopen?

  U kunt de lening op afbetaling gebruiken om een aantal verschillende aankopen te doen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een nieuwe auto, of juist een nieuwe keuken? Verder kunt u een mooie televisie aankopen, of de wasmachine vervangen zodra deze er helaas mee is opgehouden. U kunt in principe al uw aankopen met een lening op afbetaling financieren. Het is daarbij vooral aantrekkelijk om de aankopen te financieren die een relatief lange levensduur hebben. Op die manier gunt u uzelf wat tijd om achteraf te sparen.

  Hoe kies ik de looptijd

  Kies de looptijd van de lening op afbetaling op basis van de verwachte levensduur van uw apparaat. Het zou zonde zijn wanneer u daar nog voor dient te betalen, terwijl u er al geen gebruik meer van maakt. Kies de looptijd dus zo dat deze binnen de gebruiksduur van uw aankoop valt. Een auto rijdt u gemakkelijk 4 jaar en een wasmachine gaat gemakkelijk 5 jaar mee.

  Vergelijk de rente

  Vergelijk in ieder geval de rente bij koop op afbetaling. Bent u van plan om een nieuwe wasmachine, een droger of wellicht een nieuwe keuken te kopen? Dan is de kans groot dat de winkelier u de mogelijkheid biedt deze te financieren. Houd er echter rekening mee dat die vorm van financieren vaak duurder is dan een lening op afbetaling die u specifiek bij een kredietverstrekker afsluit.

  Nog geen reacties

  Beoordeel dit artikel >>

  Nog geen waarderingen

  0 reacties, reageer daarom als eerst!

  Toch onderaan reageren?

  Plaats een reactie

  Reageer op bovenstaande reactie

  Waarschuwing .

  U wilt reageren?

  Dat is fantastisch! Houd er a.u.b. wel rekening mee dat wij reacties eerst moeten goedkeuren voordat deze op de website verschijnen. Reageer daarom a.u.b. inhoudelijk, zonder links en spammy trefwoorden. Laat uw reactie een toegevoegde waarde hebben!

  Bedankt voor het langskomen!