>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Online lening simulator helpt u met berekenen

  Maak gebruik van onze lening simulator, om er eenvoudig achter te komen wat u maximaal kunt lenen en wat de maandlasten voor uw lening zullen zijn. Vul bijvoorbeeld uw bruto jaarinkomen in, samen met de kosten waar u maandelijks mee te maken heeft. Op die manier kunt u de ‘ruimte’ berekenen die u heeft, met behulp van de verschillende elementen van de lening simulator.

  Online lening simulator

  U kunt de online lening simulator eenvoudig gebruiken om na te gaan wat u maximaal kunt lenen en wat de maandlasten vervolgens zullen zijn. Het mooie van de simulator is deze werkt op basis van de richtlijnen zoals de banken deze hanteren en zoals het NIBUD (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) ze toepast. Deze organisatie helpt de banken om normen vast te stellen, waarmee men er gezamenlijk voor zorgt dat u niet in de financiële problemen komt. De online lening simulator geeft op basis van deze elementen een uitstekende inschatting  van de mogelijkheden en maandlasten, zodat u op basis daarvan een aanvraag kunt doen.

  Maximale lening berekenen

  U kunt de online lening simulator allereerst gebruiken om na te gaan wat u maximaal kunt lenen. Heeft u bijvoorbeeld een inkomen van €30.000 per jaar en verdient uw partner ook €20.000 per jaar? Dan kunt u deze bruto inkomens invullen in de lening simulator. Geef vervolgens aan welke vaste lasten u heeft en of u bijvoorbeeld alimentatie aan uw kinderen of ex-partner dient te betalen. Het zijn slechts enkele elementen, die er dankzij de slimme lening simulator voor zorgen dat u een goed beeld krijgt van wat er mogelijkheid is met betrekking tot de lening die u af wenst te sluiten.

  Maandlasten berekenen

  U kunt daarnaast uw maandlasten berekenen, door gebruik te maken van de online lening simulator. Bereken wat u maximaal kunt lenen en wat de kosten hiervan vervolgens zullen zijn. De maandlasten bestaan uit een deel aflossing en een deel rente, los van eventuele verzekeringen die u af wenst te sluiten. U kunt op verschillende manieren aflossen, bijvoorbeeld annuïtair of lineair. Doet u dit lineair? Dan betaalt u iedere maand hetzelfde bedrag aan aflossing, maar zal de rente steeds een beetje verder afnemen. Doet u de aflossingen liever annuïtair? Dan blijft de bruto maandlast tijdens de gehele looptijd gelijk.

  Kies de looptijd

  U kunt de online lening simulator bovendien gebruiken om na te gaan wat voor u de beste looptijd is. Kies deze in ieder geval niet te lang, aangezien de totale kosten van de lening op die manier onnodig hoog oplopen. Als u een paar maanden langer blijft lenen betaalt u rente, terwijl dit niet nodig was geweest. Kies de looptijd aan de andere kant ook niet tekort. U kunt met behulp van de online lening simulator zien dat de kosten dan hoog op zullen lopen en u de maandlasten wellicht niet kunt betalen.

  Nog geen reacties

  Beoordeel dit artikel >>

  Gemiddeld: 54321 10/10 (1 waardering)

  0 reacties, reageer daarom als eerst!

  Toch onderaan reageren?

  Plaats een reactie

  Reageer op bovenstaande reactie

  Waarschuwing .

  U wilt reageren?

  Dat is fantastisch! Houd er a.u.b. wel rekening mee dat wij reacties eerst moeten goedkeuren voordat deze op de website verschijnen. Reageer daarom a.u.b. inhoudelijk, zonder links en spammy trefwoorden. Laat uw reactie een toegevoegde waarde hebben!

  Bedankt voor het langskomen!