>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Voer een autolening simulatie uit

  U kunt online een autolening simulatie uitvoeren, bijvoorbeeld om na te gaan wat u een bepaald krediet voor uw auto zal kosten. U kunt er op die manier onder andere achter komen of het haalbaar is om die mooie nieuwe BMW te rijden, een Audi aan te schaffen of wellicht op zoek te gaan naar een vervangende Peugeot of Citroën. Auto’s gaan gemakkelijk een aantal jaren mee, waardoor u ruim de tijd heeft om hier achteraf voor te sparen. Benieuwd wat het allemaal gaat kosten? Maak gebruik van de autolening simulatie.

  Berekenen van de maandlast

  Met een autolening simulatie heeft u de mogelijkheid om de maandlast te berekenen. Stel dat u bijvoorbeeld €15.000 nodig heeft voor de aankoop van uw auto. Indien u voor een looptijd van 5 jaar kiest en u de lening lineair af gaat lossen betaalt u de eerste maand €250 aan aflossing en daarnaast €100 aan rente, op basis van 8% rente per jaar. Dat betekent dat de maandlast €350 zal bedragen. Aangezien u direct aflossingen gaat doen zal het deel voor de rente steeds een beetje kleiner worden, waardoor de maandlast daalt. Uiteraard kunt u dit zelf terugzien in de autolening simulatie.

  Maximale autolening simulatie

  Daarnaast kunt u de autolening simulatie gebruiken om na te gaan wat u maximaal kunt lenen. Vul onder andere uw inkomen in, naast financiële verplichtingen zoals uw vaste lasten en wellicht alimentatie die u dient te betalen. Op die manier is de online tool in staat om de ruimte te berekenen die u financieel gezien heeft om een autolening af te sluiten. Op basis van de autolening simulatie kunt u nagaan wat u maximaal kunt lenen voor een auto, zodat u goed weet waar u aan toe bent.

  Verschillende bedragen

  Het is een goed idee om de autolening simulatie eens uit te voeren met een aantal verschillende bedrage. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met de aflossing en de rente op het moment dat u €1.000 meer wilt lenen, of dat u aan de andere kant juist meer van uw spaargeld zou gebruiken? U kunt de simulatie voor de autolening zo vaak uitvoeren als u wilt, waardoor u stap voor stap op zoek kunt gaan naar de meest ideale oplossing.

  Verschillende looptijden

  Daarnaast is het een goed idee om gewoon eens wat verschillende looptijden uit te proberen. Hoe hard stijgt de maandlast op het moment dat u de auto in 4 in plaats van 5 jaar af wenst te lossen? Wat gebeurt er met de totale kosten van de lening indien u die een jaar langer laat lopen? Het zijn vragen waar de autolening simulatie op een uitstekende manier antwoord op kan geven.

  Nog geen reacties

  Beoordeel dit artikel >>

  Nog geen waarderingen

  0 reacties, reageer daarom als eerst!

  Toch onderaan reageren?

  Plaats een reactie

  Reageer op bovenstaande reactie

  Waarschuwing .

  U wilt reageren?

  Dat is fantastisch! Houd er a.u.b. wel rekening mee dat wij reacties eerst moeten goedkeuren voordat deze op de website verschijnen. Reageer daarom a.u.b. inhoudelijk, zonder links en spammy trefwoorden. Laat uw reactie een toegevoegde waarde hebben!

  Bedankt voor het langskomen!