>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Wat is een kaskrediet?

  Het kaskrediet is er om er als ondernemer gerust op te zijn dat er voldoende middelen beschikbaar zijn om de lopende zaken af te wikkelen. Staat er op een bepaald moment niet genoeg op uw rekening-courant, maar dient een leverancier betaald te worden? Dan treedt het kaskrediet automatisch in werking, om de kosten toch te kunnen betalen.

  Rood staan of onder nul

  Een kaskrediet biedt u de mogelijkheid om onder nul uit te komen, iets dat we ook wel kennen als ‘rood staan’. Op het moment dat u bijvoorbeeld €20.000 op de rekening heeft staan en u een betaling dient te doen van €25.000, loopt het saldo onder nul door, tot aan €5.000 negatief. U heeft op dat moment als het ware een krediet gesloten van €5.000, al werkt dat op een meer soepele manier. Het kaskrediet werkt als een doorlopend krediet. U kunt bedragen opnemen tot aan de kredietlimiet. Uiteraard is het vervolgens de bedoeling om de geleende bedragen in termijn af te betalen, om weer uit te komen op een positief saldo.

  Lenen wanneer u wilt

  U kunt met een kaskrediet geld lenen wanneer u dat wilt, of wanneer het buiten uw keuze om zo uit komt. Op het moment dat u een rekening dient te voldoen is er als het ware sprake van een buffer. U komt op die manier niet zomaar in de financiële problemen, op het moment dat de liquiditeit even wat lager ligt. Krijgt u vervolgens weer inkomsten binnen? Dan verdwijnt het opgenomen krediet automatisch, zodat u nooit meer betaalt dan strikt noodzakelijk is.

  Rente over het opgenomen bedrag

  U betaalt met het kaskrediet alleen rente over het bedrag dat u daadwerkelijk heeft opgenomen. Mag u bijvoorbeeld maximaal €50.000 krediet opnemen en neemt u daar €5.000 van op? Dan betaalt u alleen over dat laatste bedrag de rente zoals deze in de kredietprospectus beschreven staat. Het voordeel hiervan is dat u de kosten goed in de hand kunt houden, bijvoorbeeld door het krediet niet te hoog op te laten lopen zodra de rente stijgt.

  Dure vorm van krediet

  Houd er rekening mee dat het kaskrediet een flexibele vorm van krediet is, maar dat dit aan de andere kant ook relatief hoge kosten met zich meebrengt. Het krediet is goed geschikt om piekuitgaven op te vangen, maar het is voor meer langdurige kredieten verstandig om op zoek te gaan naar een andere vorm. Bepaal zelf op welke manier u gebruik wilt maken van het kaskrediet.

  Nog geen reacties

  Beoordeel dit artikel >>

  Nog geen waarderingen

  0 reacties, reageer daarom als eerst!

  Toch onderaan reageren?

  Plaats een reactie

  Reageer op bovenstaande reactie

  Waarschuwing .

  U wilt reageren?

  Dat is fantastisch! Houd er a.u.b. wel rekening mee dat wij reacties eerst moeten goedkeuren voordat deze op de website verschijnen. Reageer daarom a.u.b. inhoudelijk, zonder links en spammy trefwoorden. Laat uw reactie een toegevoegde waarde hebben!

  Bedankt voor het langskomen!