>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Wat kost een autofinanciering?

  Bent u benieuwd naar de kosten van een autofinanciering, bijvoorbeeld omdat u een nieuw model gezien heeft? U kunt een auto financieren op het moment dat u deze wel direct wilt kunnen rijden, maar u daar het spaargeld nog niet voor beschikbaar heeft.

  Auto financieren met aparte lening

  Wilt u een auto financieren? Dan is het verstandig om daar een speciale autofinanciering voor af te sluiten. Er zijn een aantal kredietverstrekkers actief die hier specifieke producten voor hebben samengesteld. Het voordeel daarvan is dat men binnen de voorwaarden rekening kan houden met het doel van de aankoop. Bovendien weet men wat u met het krediet gaat doen, waardoor het risico iets af zal nemen en het in bepaalde gevallen mogelijk is om het krediet voordeliger af te sluiten. Neem het risico af, dan zal de autofinanciering namelijk een lagere rente met zich meekrijgen.

  Rente en aflossing

  De kosten van een autofinanciering kunt u berekenen door de rente en aflossing bij elkaar op te tellen. De rente staat voor een vergoeding voor de lening die u afsluit, terwijl u het doen van de aflossingen kunt zien als het achteraf sparen. U kunt de auto vanaf dag 1 gebruiken en u neemt bijvoorbeeld 4 jaar de tijd om het volledige bedrag af te lossen. De hoogte van de rente bepaalt voor een groot deel hoeveel de autofinanciering u uiteindelijk zal kosten, al is ook de looptijd van belang.

  Looptijd van de autofinanciering

  Kies de looptijd van de autofinanciering zo dat u in ieder geval niet langer betaalt, dan dat u gebruik gaat maken van de auto. Wilt u na 4 jaar een nieuwe auto kunnen rijden, of een andere occasion aankopen? Dan is het verstandig om de looptijd in ieder geval niet langer dan 4 jaar te kiezen. Houd er daarnaast rekening mee dat een kortere looptijd leidt tot lagere totale kosten van de lening. Probeer een maandlast samen te stellen die u maximaal op kunt brengen, zodat u de auto zo snel mogelijk heeft afbetaald.

  Auto financieren bij de dealer

  Wilt u wel uw auto financieren, maar hier liever geen aparte lening voor afsluiten bij een kredietverstrekker? Houd er rekening mee dat de autofinanciering via de autodealer op precies dezelfde manier in elkaar zit. Het enige verschil is de extra tussenpersoon waar u mee te maken heeft, in de vorm van de autodealer. Het nadeel daarvan is dat ook de dealer er graag wat aan wil verdienen. U bent wat dat betreft waarschijnlijk beter af met een op zichzelf staande autofinanciering. Daarmee zorgt u ervoor dat u direct weg kunt rijden in de auto, u een scherpe rente betaalt en u als het ware achteraf spaart voor uw aankoop.

  Nog geen reacties

  Beoordeel dit artikel >>

  Nog geen waarderingen

  0 reacties, reageer daarom als eerst!

  Toch onderaan reageren?

  Plaats een reactie

  Reageer op bovenstaande reactie

  Waarschuwing .

  U wilt reageren?

  Dat is fantastisch! Houd er a.u.b. wel rekening mee dat wij reacties eerst moeten goedkeuren voordat deze op de website verschijnen. Reageer daarom a.u.b. inhoudelijk, zonder links en spammy trefwoorden. Laat uw reactie een toegevoegde waarde hebben!

  Bedankt voor het langskomen!