>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Woonkrediet simulatie

  Woonkrediet simulatie en maandlasten berekenen

  Bent u van plan om een woonkrediet af te sluiten, of bent u benieuwd welke mogelijkheden u op dat gebied heeft? U kunt een woonkrediet simulatie uitvoeren op basis van uw inkomen. De banken hanteren bepaalde normen en richtlijnen, deels gebaseerd op de normen zoals het NIBUD die voor hen heeft opgesteld. Dankzij de woonkrediet simulatie kunt u een goed beeld krijgen van de mogelijkheden.

  Bruto jaarinkomen

  Vul in ieder geval uw bruto jaarinkomen in, aangezien dat de basis vormt van de woonkrediet simulatie. Ga uit van het bruto inkomen dat u jaarlijks ontvangt, dus zonder de niet-structurele bonussen en toeslagen van het afgelopen jaar. Dit zijn elementen die de bank direct weg zal strepen bij het beoordelen van uw aanvraag, waardoor het verstandig is dit zelf ook niet mee te nemen. Heeft uw partner ook een inkomen? Neem dit dan ook mee in de woonkrediet simulatie.

  Type woonkrediet kiezen

  Vervolgens kunt u het type woonkrediet kiezen, om de woonkrediet simulatie op een zo realistisch mogelijke manier uit te voeren. Bent u bijvoorbeeld van plan om aflossingsvrij te lenen, of wilt u een hypotheek afsluiten die u in 30 jaar volledig aflost? In dat laatste geval komt u in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek, waardoor u op een meer voordelige manier gebruik kunt maken van het krediet. Wat dat betreft is het verstandig om u hier goed over te laten adviseren door een hypotheekadviseur, om vervolgens zelf een keuze te maken. Gebruik de woonkrediet simulatie om als het ware een beetje wegwijs te worden in deze wereld.

  Manier van aflossen

  Kies ook een manier van aflossen, aangezien het voor de woonkrediet simulatie een groot verschil maakt of u dit annuïtair of lineair doet. Probeer de verschillende mogelijkheden een keer uit en ontdek op die manier hoe u de kosten zo ver mogelijk kunt drukken. Voer de woonkrediet simulatie bovendien met een aantal verschillende bedragen uit. U kunt dit onbeperkt doen, waardoor u bijvoorbeeld kunt zien wat het kost om €10.000 extra te lenen, of aan de andere kant juist wat het oplevert om wat meer eigen geld in te brengen.

  Bruto en netto maandlasten

  Houd er bij een woonkrediet simulatie tenslotte rekening mee dat er sprake is van bruto en netto maandlasten. Op het moment dat u in aanmerking komt voor hypotheekrenteaftrek betaalt u een bepaald bedrag aan hypotheekrente. Dat mag u vervolgens in mindering brengen op uw belastbaar inkomen. Dit zorgt ervoor dat de fiscus als het ware meebetaalt aan uw hypotheekrente, aangezien u minder inkomstenbelasting hoeft te betalen. Voer de woonkrediet simulatie uit om na te gaan hoe groot het verschil tussen bruto en netto maandlasten in uw geval uit zal pakken.

  Nog geen reacties

  Beoordeel dit artikel >>

  Nog geen waarderingen

  0 reacties, reageer daarom als eerst!

  Toch onderaan reageren?

  Plaats een reactie

  Reageer op bovenstaande reactie

  Waarschuwing .

  U wilt reageren?

  Dat is fantastisch! Houd er a.u.b. wel rekening mee dat wij reacties eerst moeten goedkeuren voordat deze op de website verschijnen. Reageer daarom a.u.b. inhoudelijk, zonder links en spammy trefwoorden. Laat uw reactie een toegevoegde waarde hebben!

  Bedankt voor het langskomen!