>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Autolening

  Direct rijden in een nieuwe auto.

  Een nieuwe auto kopen is een dure uitgave en veel mensen hebben niet het geld liggen om direct een nieuwe auto aan te schaffen. De autolening kan hier een uitkomst bieden. Het is verstandig om bij een autolening rekening te houden dat de looptijd van de lening niet langer is dan de levensduur van de auto. Anders zou u immers met een lopende lening zitten terwijl de auto al afgeschreven is. In veel gevallen wordt er gekozen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Beide leningen kennen hun voor- en nadelen. Het is daarom belangrijk om goed te overwegen welke vorm van lenen het best bij u past om uw auto te financieren.

  Persoonlijk lening gebruiken om auto te kopen

  Vaak kiest men voor een persoonlijke lening als autolening omdat de looptijd vast staat en er een vast bedrag per maand wordt afgelost wat niet opnieuw kan worden opgenomen. Zodoende weet je dus zeker dat je de lening weer aflost.

  Voordelen

  • Rente staat vast tijdens de looptijd.
  • Vast bedrag aflossen per maand.
  • Looptijd staat vast zodat u niet met een restschuld overblijft nadat de economische levensduur van de auto is verstreken.

  Nadelen

  • Afgeloste bedragen kunnen niet opnieuw worden opgenomen.
  • Rente is vaak hoger dan bij een doorlopend krediet.

  Doorlopend krediet als autolening

  Een doorlopend krediet is qua rente vaak wat voordeliger maar men moet wel echt goed opletten dat afgeloste bedragen niet weer opnieuw worden opgenomen want dan wordt er nauwelijks tot niets afgelost en dit kan voor problemen zorgen als de auto bijvoorbeeld afgeschreven is of erger, total loss is.

  Voordelen

  • De rente is vaak iets lager dan bij een persoonlijke lening.
  • Je kan in één keer boetevrij aflossen mocht je dat willen.

  Nadelen

  • Je loopt het risico dat je helemaal niet of nauwelijks aflost op je lening omdat bedragen opnieuw kunnen worden opgenomen.
  • De rente is variabel, dat wil zeggen dat deze kan dalen maar óók kan stijgen, in dat geval duurt het langer voordat je de auto hebt afbetaald.

  Welke lening is voor mij het beste om mijn auto aan te kopen?

  Veel mensen kiezen voor een persoonlijke lening omdat ze dan zeker weten dat ze de lening volledig aflossen en de looptijd en rente vast staan. Houd er na de aanschaf van de auto ook goed rekening mee hoe je de auto verzekerd want het zou natuurlijk nog extra vervelend zijn als je een ongeluk krijgt en de auto is total loss en je zit nog aan een lening vast.

  Geef uw mening >>

  Gemiddeld: 54321 10/10 (1 waardering)