>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Creditcard

  Wereldwijd veilig achteraf betalen

  Een creditcard wordt gebruikt om aankopen mee te doen welke de gebruiker pas achteraf hoeft te betalen. Het is in principe een vorm van een persoonlijke lening want u betaald het bedrag achteraf terug. Aan het einde van de maand krijgt u van creditcardaanbieder een rekening met hierop alle transacties die hebben plaats gevonden op uw creditcard. U kunt deze rekening dan in één keer betalen, er wordt dan geen rente in rekening gebracht óf u kunt er voor kiezen de rekening gespreid betalen. U betaald dan uiteraard wel rente over het openstaande bedrag. Let hier goed mee op want de rentes zijn over het algemeen hoog.

  Voordelen

  • Wereldwijd betaalgemak: U kunt met een creditcard bijna overal ter wereld betalen.
  • Achteraf betalen: U betaald uw creditcardrekening pas aan het einde van de maand of later.
  • Gratis verzekerd: Veel creditcards bieden een gratis verzekering tegen diefstal, schade en verlies. Zo ook voor je bagage (vliegtickets), eigen risico bij een huurauto.
  • Handig voor borg: Bij een huurauto, een hotel, een vakantiewoning, u kunt u creditcard als borgmiddel gebruiken, veiliger en u hoeft geen honderden euro’s contant achter te laten.

  Nadelen

  • Lenen kost altijd geld: Als u uw creditcardrekening op tijd terugbetaald is er natuurlijk niks aan de hand. Gespreid terugbetalen is helaas relatief duur.
  • Cash opnemen is duur: Indien u contant geld opneemt met uw kaart dan is dit niet voordelig, gebruik deze mogelijkheid dus ook alleen voor noodsituaties.
  • Jaarlijkse kaartbijdrage: Veel creditcardaanbieders vragen een zogenoemde jaarlijkse bijdrage voor de creditcard, let hier op bij het vergelijken van een creditcard.
  • Veiligheid en fraude: Betalen met een creditcard is kinderlijk eenvoudig daarom is fraude dan ook een gevoelig punt. U doet er goed aan bij het uitzoeken van een creditcard goed te kijken hoe er om wordt gegaan met fraude.

  Creditcards zijn een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel en u kunt er vrijwel overal mee betalen. In de VS kunt u in veel gevallen zelfs alleen met een creditcard betalen. Maar ook in andere continenten is de creditcard een véél gebruikt betaalmiddel. Als u weleens winkelt op buitenlandse webwinkels kunt u in sommige gevallen ook alleen met een creditcard betalen.

  In veel gevallen bieden creditcard aanbieders een soort van veiligheid. Bijvoorbeeld in het geval van een internet aankoop: U krijgt uw product niet geleverd door de webwinkel, u zit dan met uw creditcard relatief aan de veilige kant omdat u aan uw creditcardmaatschappij kunt aangeven dat zij de betaling moeten terugdraaien. Dit is veel lastiger bij een normale banktransactie.
  Sommige creditcards bieden nog een paar extra voordelen en vaak worden er acties gehouden bij het afsluiten van een creditcard, voorbeelden zijn:

  • Gratis lidmaatschap
  • Punten sparen
  • Korting

  Het belangrijkste is dat je goed vergelijkt bij het afsluiten van een creditcard, hierdoor voorkom je dat je onnodig te veel betaald.

  >> Creditcard vergelijken

   

  Geef uw mening >>

  Nog geen waarderingen