>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Doorlopend krediet

  Flexibel & altijd wat geld achter de hand.

  Bij een doorlopend krediet mag u tot een vooraf afgesproken bedrag (kredietlimiet) geld opnemen bij de kredietverstrekker. U bent niet verplicht om het gehele bedrag in één keer op te nemen. Zo kunt u dus zelf bepalen hoeveel en wanneer u geld opneemt. U betaald alleen rente over het opgenomen bedrag. De rente bij een doorlopend krediet is variabel en kan dus gedurende de looptijd veranderen. Hierdoor weet u niet exact hoeveel de rentelasten zullen zijn. De aflossing vindt plaats tijdens de looptijd van het doorlopend krediet. Naast de vaste aflossing is het ook mogelijk om nog extra bedragen boetevrij af te lossen. Het is mogelijk om later weer geld op te nemen tot aan de afgesproken kredietlimiet.

  Voordelen

  • Afgeloste bedragen zijn weer opnieuw op te nemen tot aan de kredietlimiet.
  • Boetevrij extra aflossen.
  • Alleen rente betalen over het opgenomen bedrag.

  Nadelen

  • De rente is variabel.
  • Een overlijdensrisicoverzekering zit soms in de lening verwerkt.

  De rente bij een doorlopend krediet is altijd variabel. De rente die u betaald is afhankelijk van de rente die de kredietverstrekker moet betalen (eigenlijk de soort inkoopprijs). Deze rente wordt de marktrente genoemd, hoe hoger deze is des te hoger zal de rente van uw doorlopend krediet zijn. Verder zijn nog een aantal persoonlijke factoren die de rente van het doorlopend krediet beïnvloeden:

  • De hoogte van het doorlopend krediet: Hoe meer u leent hoe lager het rentetarief.
  • Het onderpand: Als u een onderpand heeft (bijvoorbeeld een woning) dan is het risico voor de kredietvertrekker minder en betaald u minder rente.
  • Uw risicoprofiel: In veel gevallen maakt de kredietverstrekker een zogenaamd risicoprofiel van de aanvrager. Er wordt dan gekeken naar de leeftijd, inkomenssituatie,  het kredietverleden, lopende kredieten, etc.
  • Verzekeringen: Het komt voor dat er bij sommige doorlopende kredieten aanvullende verzekeringen zijn verwerkt in het product. Hierbij moet u denken aan overlijdensrisicoverzekeringen. Indien de kredietnemer (degene de lening ontvangt) komt te overlijden de lening komt te vervallen. Door deze verzekeringen betaald u iets meer aan rente.

  Zoals u ziet kan het rentepercentage van uw doorlopend krediet in uw situatie dus nogal behoorlijk verschillen, zelfs zo erg dat het verschil tussen 2 mensen die dezelfde lening aanvragen enorm is! Niet elke kredietverstrekker gaat hetzelfde met bovengenoemde punten om. U doet er daarom altijd goed om vooraf goed te vergelijken en echt meerdere offertes aan te vragen bij de partijen die het voordeligst uit de vergelijking komen.

  >> Doorlopend krediet vergelijken

   

  Verder doet u er goed aan om ervaringen van andere mensen te lezen met het doorlopend krediet waar u mogelijk in geïnteresseerd bent. Zo krijgt u een goed beeld van de aanbieder en kunt u uw beslissing nog beter afwegen.

  Geef uw mening >>

  Gemiddeld: 43211 9/10 (2 waarderingen)