>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Groene lening

  Geld lenen voor een groene investering in uw huis

  Met een groene lening kunt u geld lenen om bijvoorbeeld zonnepanelen, zonneboiler of een warmtepomp aan te schaffen. U bespaard hierdoor op uw energierekening en doet wat goeds terug voor het milieu. Om in aanmerking te komen voor een groene lening heeft u een koopwoning nodig en het bedrag van de lening zal vaak tussen de €5000 en €50.000 zijn. De groene lening behoord tot Regeling Groenprojecten van het VROM en is speciaal bedoelt voor groene investeringen. Met deze regeling is het mogelijk om maximaal 15 jaar een groene lening aan te gaan. Deze stimuleringsregeling van het VROM is zowel bedoelt voor consumenten als bedrijven.

  Voordelen

  • U bespaart op uw energierekening.
  • Groen lenen tegen een scherpe rente.
  • Subsidie aanvragen is in sommige gevallen mogelijk.

  Nadelen

  • De installatie van de apparatuur is vaak kostbaar.

  Er is op dit moment een subsidie mogelijkheid bij groene lenigen:

  • Particulieren kunnen bij de aanschaf van zonnepanelen die voor eigen gebruik zijn vanaf 2 juli 2012 15% van het aanschafbedrag terugkrijgen.
  • Het maximale bedrag wat per installatie wordt verstrekt bedraagt €650.

  Enkele aanbieders die momenteel groene leningen aanbieden zijn Freo en Greenloans.
  Het is belangrijk dat voordat u een groene lening aangaat goed uitrekent wat het financieel voordeel is op de langere termijn zodat u exact weet wat uw besparing zal worden.

  Geef uw mening >>

  Gemiddeld: 54321 10/10 (1 waardering)