>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Overbruggingskrediet

  Tijdelijke krediet ter overbrugging v/d verkoop oude woning.

  Het overbruggingskrediet wordt gebruikt voor mensen die hun oude woning nog te koop hebben staan en al wel een nieuw huis willen kopen. Het is dus een vorm van lenen welke tijdelijk is en wordt afgelost nadat de oude woning is getransporteerd bij de notaris. Om een overbruggingskrediet te kunnen gebruiken moet uw woning beschikken over een overwaarde. Deze overwaarde kan dan gebruikt worden om de nieuwe woning te financieren. De hoogte van een overbruggingskrediet is maximaal 100% de executiewaarde min de daarop rustende hypotheek. Dit wordt gedaan omdat de kredietverstrekker dan minder risico loopt.

  Voordelen

  • Praktisch, u kunt sneller verhuizen.
  • Enkel rente betalen over het opgenomen bedrag.
  • Rente is fiscaal aftrekbaar.

  Nadelen

  • Er moet een overwaarde op de woning aanwezig zijn.
  • Vaak moet u het overbruggingskrediet afsluiten bij de nieuwe hypotheekverstrekker.
  • Looptijd is beperkt en vaak maximaal 3 jaar.

  Een rekenvoorbeeld volgt hieronder:

  Voorbeeld berekening (oude woning)
  Verwachte verkoopopbrengst € 300.000
  Restant van de hypotheek € 200.000
  Verwachte opbrengst € 100.000
  Stel u heeft € 50.000 nodig om voor de aankoop van uw nieuwe woning. Dan kunt u deze dus tijdelijk met een overbruggingskrediet financieren.

   

  In de tijd van recessie zijn kredietverstrekkers niet meer zo makkelijk met een overbruggingskrediet daar het vaak onzeker is of de woning binnen een gestelde termijn (vaak 3 jaar) wordt verkocht én of verkoopopbrengst wel zo uitpakt zoals de verkoper in gedachten heeft. Toch kan het in sommige gevallen een prima uitkomst bieden voor mensen die over genoeg inkomen beschikken en / of zeer weinig hypotheek hebben in de oude woning.

  Geef uw mening >>

  Nog geen waarderingen