>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Persoonlijke lening

  Vaste rente & een vaste looptijd, ideaal voor een grote uitgave.

  Bij een persoonlijke lening is alles op voorhand duidelijk: De hoogte van uw lening, de verschuldigde rente (welke vast staat gedurende de looptijd), de maandelijkse aflossing en de looptijd. Doordat deze dingen vast staan is hierdoor ook de maandlast vast, ook wel de maandtermijn genoemd. De maandtermijn bij de persoonlijke lening bestaat uit rente en aflossing. Het is niet mogelijk om naderhand extra bedragen op te nemen, dit in tegenstelling tot een doorlopend krediet. Deze soort lening wordt vaak gekozen door mensen die een grote aankoop willen financieren, te denken valt aan een auto, caravan, etc.

  Voordelen

  • U weet exact waar u aan toe bent, de aflossing en rente staan vast.
  • De looptijd staat vast.
  • Perfect geschikt voor grote aankopen.

  Nadelen

  • Boetevrij aflossen vaak niet mogelijk.
  • Sommige aanbieders verwerken een overlijdensrisicoverzekering.
  • Achteraf niet mogelijk om extra geld op te nemen.

  Een aandachtspunt om op te letten is dat de looptijd van de persoonlijke lening korter is dan de levensduur van het product. Het zou bijvoorbeeld erg vervelend zijn dat u een auto heeft gefinancierd die zijn economische waarde niet meer heeft en u nog wel de maandelijks maandtermijnen moet blijven betalen.

  Zoals al eerder gemeld is de rente bij een persoonlijke lening vast, maar de rente die de kredietverstrekker naar u berekent is ook afhankelijk van de marktrente (Dit is simpel gezegd de inkoopprijs). Hoe hoger de inkoopprijs (de markterente), hoe hoger de rente die naar u wordt berekent op uw persoonlijke lening. Verder zijn nog een aantal factoren die invloed kunnen uitoefenen op de rente die u moet betalen:

  • De hoogte van de persoonlijke lening: Hoe meer geld u leent hoe lager het rentetarief.
  • Het onderpand: Als u een onderpand heeft (bijvoorbeeld een woning) dan is het risico voor de kredietvertrekker minder en betaald u minder rente.
  • Uw risicoprofiel: In veel gevallen maakt de kredietverstrekker een zogenaamd risicoprofiel van de aanvrager. Er wordt dan gekeken naar de leeftijd, inkomenssituatie,  het kredietverleden, lopende kredieten, etc.
  • Verzekeringen: Het komt voor dat er bij sommige persoonljke leningen aanvullende verzekeringen zijn verwerkt in het product. Hierbij moet u denken aan overlijdensrisicoverzekeringen. Indien de kredietnemer (degene de lening ontvangt) komt te overlijden de lening komt te vervallen. Door deze verzekeringen betaald u iets meer aan rente.

  Doordat iedere situatie weer anders is komt het dus zo maar voor dat er een enorm verschil te vinden is tussen 2 mensen die allebei een persoonlijke lening aanvragen bij dezelfde kredietverstrekker. Ook is het zo dat niet elke kredietmaatschappij hetzelfde omgaat met de bovenstaande factoren. U doet er daarom altijd goed om vooraf goed te vergelijken en echt meerdere offertes aan te vragen bij de partijen die het voordeligst uit de vergelijking komen.

  >> Persoonlijke lening vergelijken

   
  Verder doet u er goed aan om ervaringen van andere mensen te lezen met de persoonlijke lening waar u interesse in heeft. Zo krijgt u een goed beeld van de aanbieder en kunt u uw beslissing nog beter overwegen.

  Geef uw mening >>

  Gemiddeld: 54321 10/10 (1 waardering)