>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Consumptief krediet

  Wat is een consumptief krediet? Het is een krediet, dat bedoelt is voor de consumptie. Dit is een belangrijk verschil ten opzichte van bijvoorbeeld een hypotheek of een zakelijk krediet. Met consumptie bedoelen we uitgaven die ons leven leuker, gemakkelijker of interessanter maken. Koopt u bijvoorbeeld een nieuwe auto en leent u daar het geld voor? Dan is er sprake van een consumptief krediet. Doet u een investering in een woning of een ander goed? Dan is hier waarschijnlijk geen sprake van.

  Persoonlijke lening of doorlopend krediet

  Een consumptief krediet kan in principe twee verschillende vormen aannemen. U heeft de mogelijkheid om een persoonlijke lening aan te gaan, of u kunt een doorlopend krediet afsluiten. Dit zijn twee verschillende manieren van lenen, die maar weinig overeenkomsten met elkaar hebben. De persoonlijke lening staat bijvoorbeeld bekend om een grote mate van duidelijkheid en vaste afspraken, terwijl u met een doorlopend krediet kunt profiteren van meer flexibiliteit.

  Begrippenlijst > Consumptief krediet

  Geef uw mening >>

  Nog geen waarderingen