>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Rood staan

  Geld achter de hand op uw betaalrekening

  Rood staan op uw betaalrekening, heel veel mensen hebben er mee te maken of weleens mee te maken gehad. Rood staan is in principe een vorm van een doorlopend krediet en wordt ook wel een rekening-courant krediet genoemd. Het grootste verschil is de rente die er betaald moet worden bij de bank, want die is relatief gezien vele malen duurder dan bij een doorlopend krediet. Daarnaast kunt u alleen rood staan bij de bank waar u een betaalrekening heeft lopen én waarop inkomen binnenkomt. U doet er dus goed aan om niet te lang achter elkaar rood te staan. Als u dit wel doet dan bent voordeliger uit met een doorlopend krediet.

  Voordelen

  • Rood staan is eenvoudig te regelen bij uw bank.
  • Eenvoudig inzage in uw limiet, omdat beide zich op dezelfde rekening bevinden.

  Nadelen

  • De rente is vaak hoog.
  • Rood staan kan alleen bij de bank waar uw salaris/inkomen ook bij binnen komt.
  • U heeft een betaalrekening nodig bij de betreffende bank.

  Tot aan een paar honderd euro rood staan is bij veel banken vanzelfsprekend. Als u voor grotere bedragen rood wilt staan dan moet u hiervoor vooraf afspraken over maken met de bank. Er zal dan door de bank bekeken worden of het verantwoord is om u zoveel rood te laten staan en u zal dan wel of geen toestemming ontvangen. Als u vaak rood staat dan is het slim om een doorlopend krediet te overwegen of een bank uit te zoeken waar rood staan het voordeligst is.

  De verschillen tussen rood staan en een doorlopend krediet.

  1. De bank  VS de kredietverstrekker: U kunt alleen rood staan bij de bank waar u ook een rekening heeft lopen en waarop uw inkomen/salaris op binnenkomt. Een doorlopend krediet kunt u ook aanvragen bij andere banken en kredietverstrekkers. Hoe ruimer de keuze, hoe voordeliger het aanbod zal worden.
  2. Rente VS Rente + aflossing: Bij rood staan betaald u de maand waarop u rood stond rente over dit bedrag. Dit bedrag wordt automatisch van uw rekening afgeschreven. U merkt er in beginsel dus niks van. Bij een doorlopend krediet betaald u een vast bedrag per maand aan aflossing én betaald u rente over het openstaande bedrag.
  3. Klein bedrag VS Groter bedrag: Rood staan kan al vanaf een paar honderd euro, bij een doorlopend krediet ligt de ondergrens vaak een stuk hoger.
  4. Rente bij rood staan VS rente bij een doorlopend krediet: Rood staan is veel duurder in vergelijking met een doorlopend krediet. Wist u dat sommige banken rente tot wel 20% rekenen bij rood staan? Bij een doorlopend krediet ligt deze rente veel lager, te denken valt aan 6% en hiernaast de aflossing.
  5. Directe variabele rente VS indirecte variabele rente: De variabele rente bij rood staan wordt u direct in rekening gebracht, al de volgende maand. Bij een doorlopend krediet is dit anders. Als de rente stijgt dan betekend dit niet dat u meer gaat betalen per maand, het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde maar de looptijd van de lening wordt dan langer. Als de rente daalt dan wordt de looptijd van de lening korter.

  U doet er altijd goed voordat u een rood stand aanvraagt bij de bank goed te letten op de voorwaarden en de rente die gevraagd wordt. Op onze site vergelijken wij gratis voor u waar u het voordeligst rood kunt staan.

  >> Rood staan vergelijken

   

  Geef uw mening >>

  Gemiddeld: 54321 10/10 (1 waardering)