>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  WOZ krediet

  Handig als u geld wilt lenen voor een langere periode

  Een WOZ krediet is in veel opzichten vergelijkbaar met een doorlopend krediet. U heeft echter wel een koopwoning nodig om een WOZ krediet te kunnen afsluiten. Het werkt als volgt: U moet een koopwoning hebben met een overwaarde. De WOZ waarde moet hoger zijn dan de hypotheek die op de woning is gevestigd. Deze overwaarde geeft geldverstrekkers een extra zekerheid waardoor u soms tegen een voordeligere rente geld kunt lenen. Deze vorm van lenen wordt vaak door mensen gekozen als ze voor een langere tijd geld nodig hebben en van tevoren niet exact weten hoeveel geld er benodigd is, een verbouwing aan uw woning is een goed voorbeeld. Het is uiteraard niet verplicht om het geld aan uw woning te besteden.

  Voordelen

  • De rente is vaak erg voordelig.
  • Geen notariskosten en taxatiekosten.
  • In enkele dagen geregeld.
  • Enkel rente betalen over het opgenomen bedrag.

  Nadelen

  • Een eigen woning is een vereiste.
  • De rente is variabel.
  • Uw woning moet een overwaarde hebben.
  • Soms zit er een overlijdensrisicoverzekering in verwerkt.

  Het limiet van uw WOZ krediet wordt met de kredietverstrekker afgesproken en is afhankelijk van inkomen en andere financiële lasten. Het is mogelijk om tot aan de limiet bedragen op te nemen en weer af te lossen. U betaald alleen rente over het openstaande bedrag. De rente van een WOZ krediet is variabel en kan tussentijds veranderen.

  De aflossing vindt per maand plaatst, en is niet afhankelijk van het opgenomen bedrag. In veel gevallen is de aflossing een vast percentage (2%) van de totale kredietlimiet. Mocht u tussentijds extra bedragen willen aflossen dan is dit mogelijk en boetevrij.

  De rente die u betaald voor een WOZ krediet is naast de rente die de kredietverstrekker moet betalen (simpel gezegd, de inkoopprijs) ook nog eens afhankelijk van een aantal persoonlijke factoren welke zijn:

  • Hoogte van het WOZ krediet: Het is vaak zo: Hoe hoger de lening, hoe lager de rente.
  • Overlijdensrisicoverzekering: Bij sommige aanbieders komen deze verzekeringen voor en het gevolg hiervan is dat u een hogere rente betaald. Het voordeel is wel weer dat de lening vervalt indien u komt te overlijden.

  Uiteraard gaan niet alle aanbieders hetzelfde om met de persoonlijke factoren en u doet er daarom goed te vergelijken voordat u een WOZ krediet afsluit.

  Geef uw mening >>

  Nog geen waarderingen