>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  BKR

  segment_2_category_name Het Bureau Kredietregistratie (BKR) houdt in Nederland toezicht op de kredieten van consumenten, door deze stuk voor stuk te registeren. Men zorgt er vanuit Tiel voor dat bedrijven zoals banken de mogelijkheid hebben uw kredietverleden te beoordelen, of na te gaan of u op dit moment al andere leningen heeft lopen.

  Wat doet het BKR?

  Het BKR verstrekt gegevens met betrekking tot een persoonlijke lening of een doorlopend krediet dat u heeft lopen. Daarnaast registreert men de mogelijkheid tot rood staan en het gebruik van een creditcard. Banken en andere kredietverstrekkers doen over het algemeen een BKR toetsing wanneer u een aanvraag doet, om na te gaan of u in aanmerking komt voor een nieuw krediet. Indien u een betalingsachterstand van 3 maanden of langer oploopt krijgt u een negatieve BKR codering (A-codering). Het zal vanaf dat moment lastiger zijn om een nieuwe lening af te sluiten.

  Artikelen in de categorie BKR:

  Gemiddelde beoordeling: 10/10 starstarstarstarstar(2 waarderingen)