Een Minilening wordt gebruikt voor als u met spoed geld nodig heeft, meestal tot aan 750 euro. Een minilening is een korte termijn oplossing voor geldnood en u doet er goed uit deze binnen de gestelde termijn terug te betalen. Verstrekkers van minileningen brengen anders hoge kosten in rekening. Vanaf mei 2011 vallen ook minileningen korter dan 3 maanden onder toezicht van de AFM (Autoriteit Financiƫle markten). Zodoende worden dus ook aanvragers van een minilening getoetst bij het BKR. Een minilening wordt bijna altijd online afgesloten. Na de aanvraag en het opsturen van een aantal documenten kan het geld binnen een uur op uw rekening staan.
Voordelen
- Snel geld lenen.
- Bij sommige aanbieders binnen 10 minuten op uw rekening.
- Eenvoudig online of via sms aan te vragen.
Nadelen
- De rente is vaak hoog.
- Er worden vaak andere kosten in rekening gebracht.
- Bedrag en looptijd zijn beperkt.
Er zit een hoop verschil tussen aanbieders van minileningen, u doet er dus goed aanbieders goed te vergelijken. Bij sommige aanbieders kunt u de eerste keer maar een beperkt bedrag lenen terwijl anderen helemaal geen rente in rekening brengen als u binnen de gestelde termijn terugbetaald.
Het aanvragen van een minilening gaat bij bijna alle aanbieders kinderlijk eenvoudig. Vaak kan via de site alle benodigde informatie worden ingediend. Hierbij valt te denken aan:
- Bewijs van inkomen
- Legitimatie (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs)
- Bankafschriften
De minilening is enorm populair geworden doordat het geld snel op de rekening van de aanvrager staat. Dit is zeker een groot voordeel voor mensen die direct met spoed geld nodig hebben. Er zijn in Nederland een tal van aanbieders die allemaal hun eigen voorwaarden, tarieven en rentes hebben. Meneergeldlenen zet deze overzichtelijk op een rij zodat u weloverwogen keuze kunt maken. Ook kunnen bezoekers ervaringen plaatsen met aanbieders van minileningen zodat u ook kunt zien hoe andere mensen de aanbieder ervaren.
Sinds de invoering van de strengere wetgeving omtrent de flitskredieten hebben de aanbieders hun voorwaarden veranderd zodat ze toch geld kunnen blijven verdienen aan het verstrekken van minileningen.
Maar hoe verdienen de aanbieders nu geld aan minileningen?
- Er wordt een vergoeding gerekend voor het advies, de zogeheten advieskosten. Meestal staat dit in de voorwaarden vermeldt.
- Verdienen aan extra diensten: De spoedbetaling, binnen 1 uur het geld op je rekening. Hiervoor rekenen de aanbieders extra geld voor, vaak rond de 25 euro.
- Hoge boete nadat er te laat is terugbetaald. Dit verschilt enorm per aanbieder.
U doet er dus erg verstandig aan om goed te vergelijken als u al een minilening wilt afsluiten.