>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Particulier geld lenen

  Lenen van vrienden, familie kan een goed alternatief zijn.

  U wilt geld lenen maar kunt bij een bank of kredietverstrekker niet terecht? Of u wilt proberen tegen een aantrekkelijkere rente geld te lenen dan via de reguliere manier? In dat geval biedt particulier geld lenen (In leentermen ook wel een onderhandse lening genoemd) een uitkomst. Een particuliere lening wordt verder ook niet op een BKR notering getoetst dus dat biedt mogelijkheden voor mensen die een BKR notering hebben opgelopen.

  Voordelen

  • Lenen zonder BKR toetsing.
  • Zelf onderhandelen over rente, moment van terugbetalen, etc.

  Nadelen

  • U leent van een particulier die u waarschijnlijk kent, het is dus van belang dat u aan de betaalverplichting kunt blijven voldoen, dit kan immers voor vervelende situaties zorgen.

  Hoe vind ik iemand die mij particulier geld wilt lenen?

  Er zijn op internet een aantal sites maar dit is bron voor oplichters, kijk hier dus erg mee uit! Het best bent u af om iemand in uw omgeving te vinden (familie, vrienden, etc) die u al enige tijd kent. Maak duidelijke afspraken en stel een overeenkomst op waarbij u de gemaakte afspraken op papier zet. In het onderdeel onderhandse lening wordt hier verder op ingegaan en kunt u tevens voorbeeld exemplaren downloaden.

  Hoe ga ik na of deze particuliere lening betrouwbaar is?

  Indien u toch besluit om via internet iemand te zoeken om een particuliere lening bij aan te gaan dan is het verstandig om een afspraak te plannen en elkaar in het echt te ontmoeten.

  Het is vrij logisch maar we willen u het toch meegeven:

  • Wees erg voorzichtig met het sturen van een paspoort, loonstrook i.v.m. identiteitsfraude. Indien u dit toch doet maak dan uw burger service nummer onleesbaar en bankrekeningnummer onleesbaar.
  • Ga niet op in op aanbieders uit het buitenland, dit is in bijna alle gevallen oplichterij.
  • Betaal nooit een bedrag vooruit.
  • Geef nooit uw Digi-ID inlog gegevens aan een ander.
  • Geef nooit uw bankgegevens (pas of pincode) af.
  • Wees voorzichtig met het openen van emails van onbetrouwbare afkomst.

  Geef uw mening >>

  Nog geen waarderingen