>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Effectenbelening

  Effectenbelening is vooral interessant wanneer u over aandelen beschikt en u de komende tijd wat extra geld tot uw beschikking wenst te hebben. Op het moment dat u in aandelen belegt weet u waarschijnlijk heel goed dat het onverstandig is om hier op korte termijn een deel van te verkopen. Het is in plaats daarvan verstandiger om ze langere tijd te laten staan, zodat ze een mooi rendement op kunnen leveren. U kunt de effectenbelening gebruiken om toch geld te kunnen lenen, waarbij u de bank de zekerheid biedt dat u het geleende bedrag in ieder geval terug kunt betalen.

  Risico verkleinen

  Met behulp van effectenbelening heeft u de mogelijkheid om het risico voor de bank of kredietverstrekker flink te verkleinen. U kunt de effecten inbrengen als een vorm van onderpand. Op die manier zorgt u ervoor dat men de eigenaar zal worden over de effecten, op het moment dat u er niet langer in slaagt om aan uw verplichtingen te voldoen. U verkleint hiermee het risico, waardoor u kunt rekenen op een scherpe rente. De effectenbelening is wat dat betreft een relatief voordelige manier om tijdelijk wat meer geld tot uw beschikking te hebben.

  Begrippenlijst > Effectenbelening

  Geef uw mening >>

  Nog geen waarderingen