>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Hypothecaire lening

  U kunt een hypothecaire lening afsluiten om een woning aan te schaffen, maar u heeft daarnaast de mogelijkheid om op die manier bijvoorbeeld een boot aan te kopen. De woning is de meest bekende toepassing van de hypotheek, waardoor we ons daar op zullen richten. Op het moment dat u een hypothecaire lening aangaat geeft u de bank eigenlijk het recht op hypotheek, over de woning. Dat betekent dat u erin mag wonen, maar dat men het huis kan verkopen op het moment dat u niet langer aan uw verplichtingen kan voldoen.

  Onderpand inbrengen

  Op het moment dat u een hypothecaire lening aangaat brengt u een onderpand in, in de vorm van uw woning. Dit zorgt ervoor dat de rente op een hypothecair krediet over het algemeen lager ligt dan op een consumptief krediet, waarbij doorgaans geen sprake is van een onderpand. U komt in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek op het moment dat u de rente betaalt over een hypothecaire lening die u volledig af zal lossen, binnen een periode van maximaal 30 jaar.

  Begrippenlijst > Hypothecaire lening

  Geef uw mening >>

  Nog geen waarderingen