>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Maximale lening volgens NIBUD

  De maximale lening volgens het NIBUD geeft op een heel goede manier aan wat u maximaal kunt lenen, zonder dat u daardoor in de financiële problemen zal raken. U dient er rekening mee te houden dat men bij het NIBUD rekent met een rente van 9%. Indien u een lagere rente weet te bedingen bij uw kredietverstrekker kunt u over het algemeen net wat meer lenen. Het is wat dat betreft verstandig om de maximale lening volgens het NIBUD als basis te nemen, om vervolgens met uw kredietverstrekker te spreken over de mogelijkheden.

  Ruimte om af te lossen en rente

  De maximale lening volgens het NIBUD gaat uit van de ruimte die u heeft om af te lossen. Het is immers van belang om er rekening mee te houden dat u niet alleen maar rente betaalt over een lening, maar dat u daarnaast aflossingen dient te doen. Deze twee elementen zorgen er samen voor dat er een bepaalde maandlast ontstaat. Op basis van de maandlast kunt u bepalen of u de lening inderdaad kunt dragen.

  Begrippenlijst > Maximale lening volgens NIBUD

  Geef uw mening >>

  Nog geen waarderingen