>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Opeisbaarheid

  Op het moment dat u een lening aangaat krijgt u de maken met een kredietprospectus. Ga onder andere op zoek naar de voorwaarden met betrekking tot de opeisbaarheid. Dit staat voor de mogelijkheid voor de bank of kredietverstrekker om het uitgeleende bedrag in één keer op te eisen, bijvoorbeeld wanneer u uw betalingen niet langer doet. De kredietverstrekker zorgt er op die manier voor dat men de mogelijkheid heeft om het geld terug te eisen wanneer daar aanleiding toe is.

  Reden van de opeisbaarheid

  In de kredietprospectus wordt precies aangeven welke redenen van opeisbaarheid er van toepassing kunnen zijn. Over het algemeen gaat het om het overlijden van de kredietnemer, of het verlaten van Nederland. Indien u als kredietnemer failliet gaat of u de bank onjuiste inlichtingen verstrekt heeft men daarnaast ook de mogelijkheid om het bedrag in één keer op te eisen. Verder kan het zijn dat men de lening op zal eisen op het moment dat u het onderpand verkoopt, zonder dat de kredietverstrekker daar van op de hoogte is gebracht.

  Begrippenlijst > Opeisbaarheid

  Geef uw mening >>

  Nog geen waarderingen