>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Rekening courant krediet

  Een rekening courant krediet biedt u de mogelijkheid om geld op te nemen tot een bepaald bedrag. Het is een vorm van lenen die we vooral in de zakelijke wereld veel tegenkomen. Men heeft een rekening courant krediet om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat de onderneming de inkopen kan doen. Het voordeel van een dergelijke lening is dat men alleen rente hoeft te betalen over het bedrag dat de onderneming daadwerkelijk opneemt. In de meeste gevallen is er sprake van een onderpand.

  Doorlopend krediet

  Een rekening courant krediet is eigenlijk een vorm van een doorlopend krediet, waardoor u dit ook als consument af kunt sluiten. Houd er rekening mee dat er in veel gevallen sprake is van een onderpand, bijvoorbeeld in de vorm van effecten of spaarcertificaten. Dit zorgt ervoor dat de bankinstelling minder risico loopt, waardoor de rente lager uit zal vallen. Des te meer zekerheid u de kredietverstrekker kunt bieden over het feit dat u met betrekking tot uw rekening courant krediet aan de verplichtingen kunt blijven voldoen, des te lager de rentevergoeding zal zijn.

  Begrippenlijst > Rekening courant krediet

  Geef uw mening >>

  Nog geen waarderingen