>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Hoe sluit ik de goedkoopste autolening af?

  Wilt u de goedkoopste autolening afsluiten? Dan is het van belang om de volgende vier stappen te doorlopen:

  • Leenvorm kiezen
  • Rente vergelijken
  • Looptijd en voorwaarden beoordelen
  • Online aanvragen en afsluiten

  Het is in ieder geval verstandig om van start te gaan met de leenvorm van uw keuze. Het is gebruikelijk om een persoonlijke lening of een speciale autolening af te sluiten. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een doorlopend krediet, al heeft u de flexibiliteit daarvan waarschijnlijk niet direct nodig.

  Leenvorm kiezen

  Maak een keuze uit de verschillende leenvormen, door de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Met een doorlopend krediet heeft u een grote mate van flexibiliteit en betaalt u alleen voor het bedrag dat u daadwerkelijk opneemt. Met een persoonlijke lening zorgt u voor een grote mate van duidelijkheid. Het te lenen bedrag staat vast, net als de rente die u betaalt en de looptijd die u met de kredietverstrekker overeenkomt. Ga na in hoeverre deze elementen voor u van belang zijn en ga vervolgens op zoek naar de rente die de verschillende aanbieders vragen. Over het algemeen zal een persoonlijke lening altijd het verstandigste zijn daar deze volledig wordt afgelost.

  Rente vergelijken

  Zodra u weet naar welke leenvorm u op zoek bent is het mogelijk om de rente van de kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de laagste rente voor een persoonlijke lening. Houd er in ieder geval rekening mee dat de grootbanken over het algemeen een hogere rente zullen rekenen dan de kleinere banken en de partijen die online actief zijn. Zij maken minder kosten dan de grootbanken, waardoor u daar de goedkoopste autolening af kunt sluiten. Houd er rekening mee dat de rente niet altijd de enige factor van belang is, dus ga ook verder met stap 3 en 4.

  Looptijd en voorwaarden

  Heeft u een scherpe rente gevonden en weet u welke leenvorm u wilt gebruiken? Dan bent u een heel eind op weg om de goedkoopste autolening af te sluiten. Het is vervolgens van belang om na te gaan wat de looptijd zal zijn. Kiest u de looptijd te kort, dan zullen de maandlasten hoog oplopen. Kiest u deze aan de andere kant te lang, dan lopen de totale kosten van de lening onnodig hoog op. Probeer de looptijd van de goedkoopste autolening te koppelen aan de verwachte gebruiksduur van de auto en ga op zoek naar de specifieke voorwaarden. Is het bijvoorbeeld toegestaan tussendoor een vervroegde aflossing te doen?

  Online aanvragen en afsluiten

  Heeft u de goedkoopste autolening voor u en weet u precies wat u wilt? Dan kunt u de lening gewoon online afsluiten, door direct een aanvraag te doen bij de kredietverstrekker van uw keuze. Men zal op basis van uw bruto jaarinkomen nagaan of u in aanmerking komt voor de autolening en u de auto binnenkort wellicht voor de deur neer kunt zetten.

  Nog geen reacties

  Beoordeel dit artikel >>

  Nog geen waarderingen

  0 reacties, reageer daarom als eerst!

  Toch onderaan reageren?

  Plaats een reactie

  Reageer op bovenstaande reactie

  Waarschuwing .

  U wilt reageren?

  Dat is fantastisch! Houd er a.u.b. wel rekening mee dat wij reacties eerst moeten goedkeuren voordat deze op de website verschijnen. Reageer daarom a.u.b. inhoudelijk, zonder links en spammy trefwoorden. Laat uw reactie een toegevoegde waarde hebben!

  Bedankt voor het langskomen!