>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Wat is huurkoop van mijn auto?

  Heeft u wel eens gehoord van een huurkoop auto en bent u benieuwd wat dit inhoudt en of het wellicht wat voor u is? Het is een vorm van financieren, die sterk lijkt op lenen. Houd er echter rekening mee dat het net wat anders is en daarom ook andere voor- en nadelen met zich meebrengt.

  Eigendom bij huurkoop

  Het is bij een huurkoop auto vooral van belang om na te denken over het eigendom van de auto. Gaat u een auto financieren, dan kunt u er namelijk voor kiezen om direct eigenaar te worden, door een krediet af te sluiten. Kiest u voor een huurkoop auto, dan wordt u steeds een beetje meer eigenaar, op het moment dat u de termijnen voldoet. Zodra u de laatste termijn voldaan heeft bent u eigenaar van de auto en is deze volledig van u. Tot op dat moment is de auto gedeeltelijk van de aanbiedende maatschappij.

  Risico bij huurkoop

  Het eigendom van de huurkoop auto brengt een risico met zich mee, waardoor u daar rekening mee dient te houden bij uw auto financiering. Op het moment dat u niet langer aan uw financiële verplichtingen kunt voldoen kan men de auto namelijk van u afnemen, omdat deze nog niet helemaal van u is. Dit is mogelijk, totdat u zoveel termijnen betaald heeft dat u voor 75% eigenaar bent. Wat dat betreft is het bij een huurkoop auto van groot belang om uw financiële verplichtingen netjes na te komen.

  Huurkoop of lenen

  Overweegt u een huurkoop auto aan te schaffen? Denk dan ook eens na over een auto financiering in de vorm van een autolening. De kans is groot dat u hier nog niet aan gedacht had, terwijl de manier van financieren er sterk op lijkt. Vergelijk de verschillende mogelijkheden met elkaar en zet de kosten op een rij. Wat is het maandbedrag dat u dient te betalen voor de huurkoop auto en wat is de rente die u over een autolening zou betalen? Maak een vergelijking tussen de verschillende mogelijkheden en baseer uw keuze daarop.

  Huurkoop en lease

  Een huurkoop auto kennen we veel beter als een leaseauto. Uiteraard bestaan er verschillende vormen van lease. Indien u ervoor kiest om op basis van een maandbedrag steeds een beetje meer eigenaar te worden van de auto heeft u te maken met de hierboven beschreven voor- en nadelen. U hoeft de auto niet in één keer te betalen, waardoor u er al direct in weg kunt rijden. Houd er echter rekening mee dat u juridisch gezien pas volledig eigenaar bent na het voldoen van de laatste termijn. Tot op dat moment heeft de aanbiedende maatschappij het recht om de auto in te vorderen bij wanbetaling.

  Nog geen reacties

  Beoordeel dit artikel >>

  Nog geen waarderingen

  0 reacties, reageer daarom als eerst!

  Toch onderaan reageren?

  Plaats een reactie

  Reageer op bovenstaande reactie

  Waarschuwing .

  U wilt reageren?

  Dat is fantastisch! Houd er a.u.b. wel rekening mee dat wij reacties eerst moeten goedkeuren voordat deze op de website verschijnen. Reageer daarom a.u.b. inhoudelijk, zonder links en spammy trefwoorden. Laat uw reactie een toegevoegde waarde hebben!

  Bedankt voor het langskomen!