>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Bruto jaarinkomen

  Wilt u een lening afsluiten en vraagt men u daarbij naar het inkomen dat u verdient? Dan is het van belang om er rekening mee te houden dat men uw bruto jaarinkomen bedoelt. Dit geeft aan wat u verdient, niet wat u daadwerkelijk te besteden heeft. Van uw bruto jaarinkomen dient u bijvoorbeeld de inkomstenbelasting nog af te halen. U kunt zelf uw bruto inkomen uit uw netto inkomen berekenen, indien u weet in welke belastingschaal u valt.

  Zonder de bonussen

  Houd er rekening mee dat u geen bonussen mee mag rekenen op het moment dat men vraagt naar uw bruto jaarinkomen. De bonussen zijn over het algemeen niet structureel, waardoor ze geen onderdeel uitmaken van het bruto inkomen. Het gaat in plaats daarvan alleen om het bedrag dat u ieder jaar krijgt, op basis van het aantal uren dat u werkt voor het bedrijf waar u werkzaam bent. Als zelfstandig ondernemer dient u met de fiscale winst te rekenen, aangezien dat uw bruto jaarinkomen is.

  Begrippenlijst > Bruto jaarinkomen

  Geef uw mening >>

  Nog geen waarderingen