>
  Hallo! Wij willen u graag een aantal vergelijkingen laten maken. Klik hier om te kijken welke lening voor u geschikt is.

  Geld lenen? Vergelijk direct 25 aanbieders.

  header

  Maandlast

  De maandlast van uw lening hangt sterk af van het bedrag dat u leent. Kiest u voor een hypothecair krediet? Dan is het bovendien van belang om rekening te houden met het verschil tussen een bruto en een netto maandlast. Deze laatste ligt wat lager dan de eerste. Sluit u een consumptief krediet af? Dan bestaat de maandlast uit de rente en aflossing die u dient te betalen, op basis van het door u geleende bedrag.

  Rente en aflossing

  Leent u bijvoorbeeld €12.000 tegen 7% rente per jaar, gedurende 10 jaar? Dan bedraagt uw maandlast tijdens de eerste maand €170. Dit is opgebouwd uit €70 rente tijdens de eerste maand en nog eens €100 aflossing die u terug dient te betalen. De maandlast zal afnemen op het moment dat u een lineair aflopende lening kiest. U kunt de maandlast van een lening altijd zelf berekenen door de aflossing en de rentelast bij elkaar op te tellen. Uiteraard kan de bank of kredietverstrekker u hier ook meer over vertellen.

  Begrippenlijst > Maandlast

  Geef uw mening >>

  Nog geen waarderingen